Tietosuoja - Henkilötiedot | Abecita

Henkilötietojen käsittely

Täältä saat tietoja Abecita AB:n henkilötietojen käsittelystä.

Mitä ovat henkilötiedot?
Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikenlaisia tietoja, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti yhdistää elossa olevaan luonnolliseen henkilöön. Abecita AB:n keräämien henkilötietojen tyyppi määräytyy asiakkaan käyttämien palvelujen mukaan. Rekisteröitymisen ja tilaamisen yhteydessä asiakas ilmoittaa nimensä, osoitteensa, sähköpostiosoitteensa, matkapuhelinnumeronsa ja sosiaaliturvatunnuksensa. Abecita AB:n verkkosivujen käyttäjiltä kerätään tiettyjä, ei-henkilökohtaisia tietoja, esim. käytössä olevasta verkkoselaimesta, käyttöjärjestelmästä ja tietokoneen IP-osoitteesta, jotka voidaan lain mukaan katsoa henkilötiedoiksi.

Miksi ja milloin keräämme asiakkaan henkilötietoja?
Rekisteröitymisen yhteydessä asiakas hyväksyy, että yrityksemme tallentaa ja käyttää hänen tietojaan toteuttaakseen ja tarjotakseen hänelle asianmukaiset palvelut. Asiakasta pyydetään antamaan tietojaan hänen rekisteröityessään ennen ostosten tekemistä. Abecita AB kerää ja käsittelee henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

a) Palvelujen toteuttamiseen ja tarjoamiseen, kun asiakas tekee tilauksen osoitteessa abecita.com. Asiakas saa meiltä sähköpostia tilauksiinsa ja maksuihinsa liittyen. Klarna kerää asiakasta koskevia henkilötietoja maksun yhteydessä. Klarna toimii tällöin henkilötietojen rekisterinpitäjänä Klarnan ehtojen mukaisesti.

b) Palvelujen ja tuotteiden markkinointiin sähköpostitse uutiskirjeiden tai aiempiin ostoksiin perustuvien kampanjoiden muodossa. Tämä edellyttää nimenomaista suostumusta. Emme markkinoi sähköpostitse kolmansia osapuolia tai liiketoimintaamme liittymättömiä tuotteita tai palveluita. Listalta poistuminen onnistuu helposti sähköpostilinkin kautta tai suoraan osoitteessa abecita.com. Tämä ei edellytä asiakkaalta sivustolle kirjautumista tai vastaavaa.

c) Harjoittaa kohdennettua markkinointia asiakasta kohtaan sosiaalisessa mediassa ja kolmansien osapuolten sivustoilla. Tämä edellyttää asiakkaan vierailua abecita.com-sivustolla sekä sitä, että asiakas ei ole erikseen kieltänyt meiltä markkinointiviestintää.


Kenellä on pääsy tietoihin?
Abecita AB siirtää ja luovuttaa tietoja vain konsernin muille yrityksille sekä kumppaneille, joiden kanssa teemme valvottua yhteistyötä ja olemme sopimussuhteessa.

Miten kauan tietoja säilytetään?
Abecita AB tallentaa asiakkaan tiedot lakisääteisten vaatimusten edellyttämäksi ajaksi tai täyttääkseen sitoumuksensa asiakasta kohtaan yksittäistapauksissa. Asiakkaan tietoja ei koskaan säilytetä pidempään kuin on tarpeen tai sallittua sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaan. Jos asiakas ei asioi meillä kolmeen vuoteen, hänen tietonsa poistetaan.

Yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti asiakkaalla on oikeus tarkistaa Abecita AB:n itsestään tallentamat henkilötiedot maksutta kerran vuodessa. Pyyntö tehdään kirjallisesti osoitteeseen Abecita AB, Box 646, 501 13 Borås, Sweden

Jos rekisteröidyt tiedot ovat virheellisiä, asiakkaalla on oikeus oikaista ne.