Abecitan historia | Abecita.fi

Joel Åkerlund perusti yrityksen AB Corsettindustri vuonna 1932. Yritys valmisti muun muassa sukkanauhoja, lantioliivejä, korsetteja ja rintaliivejä. Cid-tuotemerkkiä käytettiin ja kehitettiin Abc Korsetten -nimellä, kunnes vuonna 1954 sai alkunsa Abecita. Little Wonder -mallisto osoittautui yritykselle suureksi menestykseksi. Ensimmäiset Little Wonder -tuotteet ommeltiin nailonkrepistä vuonna 1972. Little Wonder -malliston suunnitteli Nina Wahlgren. Abecita myytiin uudelle omistajalle vuonna 1981.
Swegmark johti liiketoimintaa kannattavasti ja tarjosi suuren määrän volyymiasiakkaita, joille tuotteita myytiin hyvään hintaan. Abecita edusti ylellisempää vaihtoehtoa Swegmarkille, ja tuotemerkillä oli 700 jälleenmyyjää.

Abecitalle on tärkeää koota mallistot naisten erilaisten tarpeiden pohjalta.

Toimintatapamme
Alusvaatteiden valmistaminen on vaativaa käsityötä, jossa emme tingi toimivuudesta tai laadusta. Pitkät perinteet ja kokemus luovat pohjan Abecitan asiantuntemukselle, joka yhdistetään innovatiiviseen skandinaaviseen muotoiluun.
Abecitan visiona on olla uima-asujen ja alusvaatteiden johtava toimittaja.

Abecita auttaa naisia löytämään parhaan istuvuuden ja toimivuuden sekä tuntemaan itsensä kauniimmiksi kuin koskaan.

Kestävä kehitys

Abecita painottaa kestävyyttä prosessin kaikissa vaiheissa alkaen tuotteiden suunnittelusta. Tekemällä tiedostavia valintoja jo tuotteiden suunnittelussa voimme taata kestävät valmistusketjut. Olemme Oeko-Tex-sertifioitu yritys. Se tarkoittaa, että suurin osa valikoimistamme on kemikaalitonta.

Keitä me olemme

Meidän toimintamme perustuu jokaisen yksilön kunnioittamiseen, mikä tukee avoimen ja käytännönläheisen yrityskulttuurin luomista.
Tuotteidemme osalta tärkeimmät arvomme ovat toiminnallisuus, mukavuus ja naisellisuus.

Abecitan tavoitteena on olla Pohjoismaiden johtava naisten uima-asujen ja alusvaatteiden asiantuntija, joka harjoittaa kestävää liiketoimintaa.”


Meidän tyylimme